Diseminare "Le Grand Tour en Europe"- Tours, Franta

Moderator: corina leahu

Diseminare "Le Grand Tour en Europe"- Tours, Franta

Postby Andreea23 » Sun Feb 10, 2013 5:07 pm

In saptamana 21-25.05.2012 , am participat la cursul Comenius "Le Grand Tour en Europe : art, paysage, jardins, créativite, innovation" , care s-a desfasurat la Tours, Franta. Activitatea de formare a fost organizata de Associazione Laboratorio del cittadino Onlus, iar ceilalti colegi europeni au fost din Grecia, Italia, Romania.
Programul de formare continua mi-a permis asimilarea unei varietati de strategii didactice care sa incurajeze invatarea in aer liber, imbinarea teoriei cu practica in activitatile educative si extracurriculare. Atelierele de lucru au cuprins aspecte legate de arta, TIC, literatura, istorie, protejarea mediului inconjurator, conservarea patrimoniului cultural si natural si au presupus munca pe teren, implicarea stagiarilor in propria formare.
Cursul "Le Grand Tour en Europe : art, paysage, jardins, creativite, innovation" a fost extrem de dinamic si interactiv, existand in permanenta un schimb de bune practici intre formatori si stagiari, lucru care m-a ajutat sa asimilez o serie de metode novatoare si sa ma familiarizez cu o viziune europeana de a percepe educatia ecologica. Stagiul european mi-a oferit posibilitatea unei noi perspective asupra modului de a aborda elementele de educatia ecologica in cadrul lectiilor, punand accent pe componenta practica si promovand invatarea prin descoperire.
Am castigat grantul in urma proiectului pe care l-am depus la Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Bucuresti, sprijinul financiar provenind din urmatoarea sursa de finantare: Comenius-Programul de Invatare pe Parcursul Intregii Vieti.
Vreau sa incurajez toate cadrele didactice sa se inscrie si sa participe la programe europene de formare continua pentru a se pune la curent cu ultimele noutati in domeniul educatiei si pentru a aduce dimensiunea europeana in unitatea lor scolara.
Acest articol reprezinta responsabilitatea exclusiva a autoarei iar AN si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care continutul informatiei va fi folosit.

Prof. Patrascu Andreea
Andreea23
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 02, 2009 2:55 pm

Return to Comenius - Formare continua

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron