Language Policy and the European Strategies

Termen de înscriere
15 . 11 . 2022
Perioada
5 Decembrie 2022 - 6 Decembrie 2022
Loc desfăşurare
Portugalia
Organizator
Agenția Națională Erasmus+ din Portugalia
Tip eveniment
Eveniment internaţional
163 Vizualizări

Activitatea organizată de către Agenția Națională Erasmus+ din Portugalia se va axa pe oferirea unei imagini de ansamblu asupra aspectelor relevante ale multilingvismului, mai ales în contextul proiectelor transnaționale finanțate prin Erasmus+, și se adresează profesorilor, formatorilor, managerilor de proiect și reprezentanților diferitelor tipuri de instituții de educație și formare și factorilor de decizie. 
Astfel, în cadrul evenimentului se va reitera faptul că, odată cu creșterea mobilității în spațiul european, aspectele multilingvistice necesită noi abordări nu numai în procesul de învățare/predare, în cercetare și în lumea științifică, ci și la nivelul politicilor naționale.
Totodată, acest eveniment oferă un spațiu de explorare a programului Erasmus+ ca instrument de sprijin în  viitoare cooperări internaționale.

Profilul candidatului:
- reprezintă o organizație din sectorul educației școlare, educației adulților, formare profesională, învățământ universitar și are experință în zona de predare a limbilor străine;
- are cunoştinţe avansate de limba engleză (scris, vorbit);
- intenționează să se implice în viitoare proiecte Erasmus+, fiind obligatorie depunerea unui proiect la unul din termenele 2023.

Criterii de eligibilitate și selecţie:
- prioritate în selecție vor avea aplicanții care nu au mai beneficiat de finanțare TCA în perioada 1 ianuarie 2021- prezent și reprezentanții organizațiilor fără experiență în programul Erasmus+;
- capacitate de multiplicare, formare şi informare;
- motivaţie şi asteptări personale şi profesionale;
- distribuţie geografică;
- abilităţi lingvistice.

Înscrierea se face online prin completarea formularului de candidatură de AICI (ceste nevoie crearea unui cont pe platforma Salto ET).
Data limită pentru înscrierea online este: 13 15 noiembrie 2022.

Ce trebuie știut:
a. Numărul maxim de participanți din România: 3
b. Preselecția națională se realizează de către ANPCDEFP.
c. Selecția finală la nivel european se realizează de către Agenția Națională din Portugalia.

Alte informații:
1. Costurile de participare vor fi distribuite după cum urmează: costurile de transport vor fi acoperite de către ANPCDEFP pe bază de contract (grantul maxim acordat este de 500 de euro), iar cele legate de subzistență (cazare și masă) de către organizatori.
2. Candidații selectați trebuie să-și avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport până la locul de desfășurare a cursului, utilizând cel mai ieftin mijloc de transport: bilet de avion (clasă economic, low-cost), bilet de tren (clasa a II-a), autocar etc. Aceste costuri vor fi rambursate de ANPCDEFP în proporție de 95%.
3. Un procent de 5% din costurile de transport va fi perceput ca fiind cofinanţarea participantului la curs (și el va fi reținut din cheltuielile de transport, la decont).
4. Agenția Națională din Portugalia va asigura costurile privind cazarea, masa participanților și costurile aferente programului de activități.
5. IMPORTANT- în actualul context cauzat de pandemia cu virusul COVID-19 toate coordonatele pot suferi modificări, inclusiv amânarea sau anularea evenimentului.Adaugat de: Nicusor Ciobanu
Termen de înscriere
15 . 11 . 2022
Perioada
5 Decembrie 2022 - 6 Decembrie 2022
Loc desfăşurare
Portugalia
Organizator
Agenția Națională Erasmus+ din Portugalia
Tip eveniment
Eveniment internaţional
163 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.