Data: 10 Noiembrie 2017
Învață și dă mai departe 2017A fost odată ca niciodată...un program numit Erasmus. În cei peste 30 de ani de existență a schimbat viețile a peste 9 milioane de oameni. Pe 3 noiembrie a avut loc, la Hotel Sheraton, în București, conferința anuală Învață și dă mai departe. Anul acesta evenimentul și-a propus să spună povestea celor 20 de ani de Erasmus în România și 30 de ani în Europa. La eveniment au participat peste 200 de reprezentanți de organizații și instituții care sunt implicate în procesul de învățare: inspectorate școlare județene, școli, universități, organizații non-guvernamentale, formatori, factori de decizie. A urmat apoi panelul eroilor Erasmus - mobilități de studiu și plasamente care au deschis minți și au schimbat vieți. Eroii care și-au împărtășit povestea au fost: Simona Bișboacă, Codrin Tocuț, Augustin Mihalache, Ioana-Sticea Mera, Nicoleta Popa, Raluca Boldan, Andra-Maria Dobre și Nicușor Ciobanu. Am vizitat apoi ținuturi cu proiecte din diferite stagii de evoluție ale programului în 5 ateliere diferite: Educație școlară, Educația adulților, Tineret, Învățământ superior si Formare profesională (VET). Seara a continuat cu premierea celor 20 de proiecte de buna practică implementate în intervalul 2007-2017. Proiecte care ne inspiră, grupate pe domeniul de activitate:Educație școlară:Liceul de Arte: Train Ticket to Europe: Language Awareness through Visual Arts Educația adulților:Reper21: Chic and ethic Tineret:A.R.T. Fusion Association: Biblioteca Vie Învățământ superior:Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu: Erasmus Mundus Formare profesională (VET):Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti: Developing the competencies of specialised structures to combat serious crimes committed with a high level of violence
Adăugat de: Andra Dobre
|
Prin finanțarea ProBleu, școlile preiau inițiativa de a-i învăța pe copii cum să protejeze oceanele și resursele noastre de apă dulce. Școlile pot primi până la 7.500 de euro pentru proiecte care durează până la un an.
Prin finanțarea ProBleu, școlile preiau inițiativa de a-i învăța pe copii cum să protejeze oceanele și resursele noastre de apă dulce. Școlile pot primi până la 7.500 de euro pentru proiecte care durează până la un an.