TINERE+SC Rural

Termen de înscriere
12 . 09 . 2022
Perioada
22 Septembrie 2022 - 26 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București, se va comunica ulterior participanților selectați
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
282 Vizualizări

Ești...

 • genul de organzație de tineret sau tânăr(ă) cu zvâc și chef de mișcat lucrurile în rural cu și pentru tineri? 
 • finalist pentru titlul de Sat European de Tineret? 

Atunci... avem o ofertă specială pentru tine: o ofertă 1 în 2 în același eveniment unde poți să descoperi ce are de oferit fiecare din finanțările de tineret pentru:

Aici beneficiezi ghidaj pentru a înțelege care ar fi cea care te prinde cel mai bine, suport pentru a scrie un proiect relevant, posibilitatea de testa câteva metode active pe care să le folosești în proiecte și coaching post-eveniment pentru a încheia procesul cu cap și coadă. Toate acestea în echipă (puteți fii doi membri ai aceleiași echipe de proiect)

Evenimentul de formare conține următoarele module:

 • 23 septembrie: zi de intro, prezentarea tipurilor de proiecte, analiză de nevoi și suport pentru alegerea tipului de proiect cel mai potrivit
 • 24-25 septembrie : curs de formare pentru scrierea de proiecte (se va lucra în paralel pentru fiecare tip de proiect din cele descrise de mai sus în baza alegerii din prima zi)
 • support tip coaching online post-eveniment pentru finalizarea scrierii proiectului (pe parcursul lunii septembrie)

Cazare se va asigura pentru cei care vin din afara comunității din seara zilei de 22 septembrie până în dimineața zilei de 26 septembrie, iar mesele vor fi asigurate pentru toți participanții. Transportul nu se acoperă și reprezintă co-finanțarea participanților. 

Evenimentul va fi organizat respectând normele de sănătate publică conform recomandărilor și deciziilor autorităților cu competențe în domeniu.

ce NU este TINERE+SC

Locul în care alții vor scrie proiectul pentru tine. Vei primi feedback și suport constant, dar activitatea efectivă de scriere este responsabilitatea ta.

O garanție că vei avea un proiect aprobat. În schimb este spațiu în care poți scrie într-un mediu prietenos și eficient o propunere de proiect cu ghidaj din partea unor oameni cu experiență.

Un curs general de formare pentru scriere de proiecte, ci un eveniment aplicat dedicat DOAR celor care vor să depună proiecte pe bune la 4 octombrie.

pentru CINE este TINERE+SC

Pentru tine dacă reprezinți o organizație, instituție sau un grup informal  care lucrează direct cu tineri din rural care intenționează să depună un proiect la următorul termen limită și să înțeleagă mai bine care ar fi tipul de proiect cel mai potrivit.

Pentru a crește capacitatea echipelor de proiect de a lucra aplicat, te încurajăm să te înscri în echipă alături alte persoane altături de care lucrezi pentru elaborarea candidaturii (înscrierea la eveniment este individuală, așadar fiecare membru trebuie să se înscrie separat).
Se vor aproba maxim 2 persoane per echipă de proiect și maxim 4 persoane în cazul candidaților pentru titlu de Sat European de Tineret. 

Totodată este important să aveți o idee clară legată de proiectul pe care doriți să îl dezvoltați. Acest lucru va aduce un plus valoare proiectării inițiativei pe care vreți să o aveți în comunitate și veți putea lucra împreună în acest sens.

Număr estimativ de participanți: 25
Evenimentul se va organiza cu condiția participării a minim 15 de participanți.

Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?

Criteriile de eligibilitate:

 • candidatul fie este reprezentant al unei organizații de tineret, fie este reprezentant al unui grup informal de tineri și are minim 13 ani și maxim 30 de ani (persoanele sub 18 ani nu pot participa decât însoțiți de o a doua persoană peste 18 ani din același grup);
 • formularul este trimis până la termenul limită;
 • formularul de candidatură este completat corespunzător la toate secțiunile obligatorii;
 • candidatul îşi asumă declaraţia pe proprie răspundere (se găseşte la ultimul punct din formularul de candidatură pentru acest atelier);
 • candidatul se înscrie în nume personal (nu vor fi acceptate candidaturile făcute prin intermediul contului online al altei persoane sau al asociației).

Criterii de selecție:

 • justificarea motivației de a participa la curs;
 • justificarea motivației de a depune un proiect;
 • calitatea răspunsurilor din formularul de candidatură;
 • calitate propunerii de proiect;
 • maxim 2 persoane per organizație/grup informal (care vor lucra împreună la aceeași idee de proiect).

În cazul în care sunt înscrise mai mult de 2 persoane din partea aceleaiași organizații/ grup infomal, ANPCDEFP își rezervă dreptul de a limita acest număr participanți pentru a da ocazia cât mai multor beneficiari să participe.

Cadrul necesar pentru participarea la activitățile de coaching online:

 • asigură-te că verifici mailul în ziua anterioară începerii cursului, acolo vei primi și link-ul de înregistrare pentru platforma online și parola;
 • asigură-te că spațiul în care te vei afla în timpul sesiunilor este unul liniștit, fără zgomote sau împărțit cu alte persoane care au activități perturbatoare în același timp;
 • asigură-te că poți avea o conexiune optimă/ stabilă la internet;
 • asigură-te că poți aloca timpul corect pentru sesiuni. Chiar dacă este un atelier online, trebuie să fii prezent și activ pe platforma indicată în orele de atelier;
 • asigură-te că ai acces la aparatura indicată: laptop/ computer/tabletă, căști cu microfon + smartphone. În unele momente se va lucra în același timp pe laptop și smartphone, iar căștile asigură un spațiu fonic mai curat;
 • asigură-te că poți susține un comportament adecvat în timpul orelor online (ex: nu lucrăm alte sarcini online, nu facem alte activități în același timp).

Tipurile de platforme care se vor folosi: ZOOM, Padlet, Mentimeter. Persoanele selectate vor primi mai multe detalii cu privire la accesul pe platforme și detaliile tehnice.

Alte condiții și recomandări pentru participare

Nu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situații:

 • sunt identificate alte candidaturi identice cu acestea;
 • argumentarea și justificarea candidaturii sunt pentru un alt tip de atelier.

Recomandări:

 • De citit Ghidul Programului și Apelul național la propuneri pentru proiecte Erasmus+ (disponibile AICI) și Corpul European de Solidaritate (disponibile AICI);
 • De identificat nevoile grupului tău și ale comunității vizate de proiect;
 • De urmat instrucțiunile primite prin email de la formatori după ce ai fost selectat să participi la eveniment.

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.

ATENȚIE
Evenimentul va fi organizat respectând normele de sănătate publică conform recomandărilor și deciziilor autorităților cu competențe în domeniu.

Ce costuri presupune?

Costurile pentru cazare, masă și formare sunt acoperitede ANPCEEFP. Costurile de transport nu sunt acoperite și reprezintă co-finanțarea participanților. 

Nu se percepe taxă de participare, iar costurile serviciile de formare și licențe pentru folosirea instrumentelor online sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

 

Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR).

Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
- Asumarea participării dumneavoastră pe parcursul întregului eveniment, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- Acordul dumneavoastră de a  fi înregistrat, fotografiat și filmat în timpul evenimentului și acordul ca aceste materiale să fie publicate în scopuri legate de promovarea și diseminarea rezultatelor, fără a afecta însă imaginea personală sau instituțională (cu excepția cazurilor justificate în care se solicită expres să nu apăreți în aceste materiale).
- Acordul de a fi procesate și prelucrate datele dumneavoastră personale în vederea organizării evenimentului și comunicării legate de acesta.
- Acordul dumneavoastră de a fi contactat prin email sau telefon de către organizatorii evenimentului sau de eventualii auditori.
- Acordul de a fi publicat numele dumneavoastră pe pagina evenimentului la finalizarea procesului de selecție

Rezultatele evaluarii si prezenta la eveniment :
Nume Prenume Status Grupa Prezenta
Bartus Claudiu Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
BINDAR GABRIELA Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Bobanga Iulia Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Bordei Andrei Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Ciupercă-Mirea Valentina-Iordana Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Codreanu Nadejda Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
COZMA Mario Alexandru Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Dima Maria Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Mihălcuț Beatrice Emanuela Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Moraru Cosmin Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Nicolae Andreea Gabriela Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Olariu Andreea Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Simion Mihai-Dumitru Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Vasiu Mihai Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Vatavu Francesca Maria Candidatură aprobată Solidaritate (faciltatori: Ecaterina Bălseanu, Andrei Dobre) Prezent
Cordos Andra Camelia Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Jucan Darius Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Jucan Georgiana Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Mihai Ioana Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Miruna Lupas Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Ologu-Șutei Florentin Sebastian Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Petică Marius-Adi Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Sociu Elena-Roxana Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Toma Victor Catalin Candidatură aprobată Participare (Facilitatori: Ana Maria Grădinariu, Elena Lupoaea Petrea) Prezent
Blotor Alexandra Candidatură aprobată - Absent
Dalea Dana Candidatură aprobată - Absent
Mihai Mihaela Candidatură aprobată - Absent
Blotor Sofia Candidatură respinsă -
Constantin Bolea Candidatură respinsă -
Dalea Ion Candidatură respinsă -


Adaugat de: Eurodesk Romania
Termen de înscriere
12 . 09 . 2022
Perioada
22 Septembrie 2022 - 26 Septembrie 2022
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București, se va comunica ulterior participanților selectați
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
282 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
13 Mai 2024 - 17 Mai 2024
Loc desfăşurare
Letonia
Perioada:
19 Aprilie 2024 - 21 Aprilie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București
ULTIMELE ştiri
14 Februarie 2024

Până pe 1 martie 2024 te poți înscrie la cea de-a 15-a ediție a Galei Studenților Români din Străinătate.

08 Februarie 2024

 

Ai urmărit scenele? Sperăm că da.

Acum hai și tu pe scenă: o scenă a celor care au simțit emoțiile din proiectele europene de învățare. A celor care au fost voluntari, care au făcut practică într-o altă țară, care au studiat acolo. O scenă a profesorilor care învață de la alți profesori, a elevilor entuziasmați de ceea ce au descoperit, a lucrătorilor de tineret care cresc inițiative. O scenă cu emoții, cu informații, cu încredere, cu inspirație, cu acțiune. Hai în scenă, dacă te regăsești în ce ai citit.
Vrei să fii ambasador ?

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
13 Mai 2024 - 17 Mai 2024
Loc desfăşurare
Letonia
Perioada:
19 Aprilie 2024 - 21 Aprilie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București
ULTIMELE ştiri
14 Februarie 2024

Până pe 1 martie 2024 te poți înscrie la cea de-a 15-a ediție a Galei Studenților Români din Străinătate.

08 Februarie 2024

 

Ai urmărit scenele? Sperăm că da.

Acum hai și tu pe scenă: o scenă a celor care au simțit emoțiile din proiectele europene de învățare. A celor care au fost voluntari, care au făcut practică într-o altă țară, care au studiat acolo. O scenă a profesorilor care învață de la alți profesori, a elevilor entuziasmați de ceea ce au descoperit, a lucrătorilor de tineret care cresc inițiative. O scenă cu emoții, cu informații, cu încredere, cu inspirație, cu acțiune. Hai în scenă, dacă te regăsești în ce ai citit.
Vrei să fii ambasador ?

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.