Eurydice

De ce Eurydice?

Misiunea reţelei Eurydice este de a înţelege şi a explica felul în care sunt organizate şi funcţionează diferitele sisteme de educaţie din Europa. Reţeaua furnizează descrieri ale sistemelor naţionale de educaţie, studii comparative dedicate unor subiecte specifice, indicatori şi statistici. Prin activitatea sa, reţeaua Eurydice urmăreşte să promoveze înţelegerea, cooperarea, încrederea şi mobilitatea la nivel european şi internaţional.

Ce face Eurydice?

Prin activitățile întreprinse, Eurydice are o contribuție importantă la atingerea obiectivelor asumate în contextul Strategiei ”Europa 2020” și la raportul care analizează procesul Bologna privind învățământul superior. Rețeaua Eurydice colectează informații referitoare la legile naționale, reglementările în vigoare, precum și statisticile relevante. Rezultatele cercetărilor și a principalelor anchete internaționale completează, atunci când este cazul, analizele realizate în cadrul rețelei. Aceste demersuri fac posibile identificarea modelelor similare și a tendințelor comune, oferind o bază de reflexie despre strategiile eficace din domeniul educație.

Reţeaua Eurydice furnizează informații referitoare la:

Pentru producerea studiilor și analizelor elaborate de către Eurydice, aceasta colaborează cu Consiliul Europei, Oficiul de Statistică al Comunităților Europene (EUROSTAT), Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale (CEDEFOP), Centrul de Cercetare pentru Învățarea de-a Lungul Vieții (CRELL), Agenția Europeană pentru Dezvoltare în domeniul Educației pentru Nevoi Speciale (EADSNE), Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) etc.

Toate publicaţiile Eurydice sunt disponibile gratis pe site-ul Eurydice sau în formă tipărită la cerere.

Istoric și context

În anul 1980, la iniţiativa Comisiei Europene a fost creată reţeaua Eurydice, mecanism strategic stabilit pentru susţinerea cooperaţiei europene în domeniul educaţiei. Începând cu anul 2014, rețeaua Eurydice a fost inclusă în programul Erasmus+, programul european pentru educație, formare, tineret și sport. Este o Acțiune Cheie 3 (Sprijin pentru politici) pentru programul Erasmus +.Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency, EACEA) este responsabilă pentru administrarea și promovarea rețelei și a publicațiilor sale.

Rețeaua Eurydice este compusă din 40 de unități naționale dispuse în 37 de țări participante în programul Erasmus+:

  • cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene,
  • Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Islanda, Liechtenstein, Muntenegru; Norvegia, Serbia, Elveția și Turcia.

Broșuri Eurydice

    
                2009                                             2011                         

   

                   2013                                              2016

 

Cartoline Eurydice

6456 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
Perioada:
16 Septembrie 2024 - 19 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Danemarca
ULTIMELE ştiri
01 Iulie 2024

Înscrieri Gala premiilor participării publice

28 Iunie 2024

În atenția tuturor beneficiarilor: platforma Beneficiary Module nu poate fi accesată temporar

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
Perioada:
16 Septembrie 2024 - 19 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Danemarca
ULTIMELE ştiri
01 Iulie 2024

Înscrieri Gala premiilor participării publice

28 Iunie 2024

În atenția tuturor beneficiarilor: platforma Beneficiary Module nu poate fi accesată temporar

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.