Întâlnire Anuală - Voluntariat

Termen de înscriere
22 . 12 . 2022
Perioada
16 Ianuarie 2023 - 18 Ianuarie 2023
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București, se vor anunța participanții după selecție
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
257 Vizualizări

CE este această întâlnire pentru organizații?

În această ediție a Întâlnirii Anuale vom aborda la întâlnirea cu organizațiile provocările cu care vine anul 2023 în condițiile unui buget din ce în ce mai limitat comparativ cu nevoile dar și moștenirea Anului European al Tineretului și ce facem mai departe cu lecțiile învățate. 

CE este această întâlnire pentru voluntari?

O ocazie extrem de importantă pentru cei care şi-au terminat stagiul în ultimele 24 de luni (în anii 2021 și 2022) de a-şi discuta şi evalua experienţele şi de a le transmite mai departe altor tineri care sunt interesaţi să devină voluntari dar și pentru organizațiile care derulează astfel de proiecte 
Unul dintre obiectivele întâlnirii este ca Agenţia Naţională să primească feedback despre proiecte, promotori, aspecte practice, impresii şi realizări în general. Un aspect esenţial de analizat va fi acela al rezultatelor de învăţare generate în timpul perioadei stagiului şi care sunt acestea. Nu în ultimul rând, participanţilor li se prezintă oportunităţi viitoare şi posibilitatea de a candida cu noi proiecte.

 

CINE?

Un eveniment dedicat celor care au fost implicați:

 • reprezentanți de organizații care au desfășurat sau sunt certificați pentru proiecte de  voluntariat (pot fi manageri de proiect sau mentori, pentru fiecare organizație pot fi susținute maxim 2 persoane)
 • fie ca voluntari sau participanți români într-un proiecte de voluntariat care s-a finalizat în ultimele 24 de luni (în anii 2021 și 2022)

Așadar, este pentru tine dacă:

 • ai poftă de schimbare și de implicare
 • ai terminat stagiul în 2021 sau 2022 sau 
 • reprezinți o organizație certificată care face proiecte de voluntariat
 • vrei să te implici pentru a crește calitatea proiectelor sau a dezvolta și tu proiecte

Evenimentul va avea sesiuni separate pentru reprezentanții de organizații și pentru voluntari cu obiective și activități diferite. Structura orarului este aceeași:

 • prima zi de eveniment (16 ianuarie) are 3 ore de lucru efectiv, împărțite în 2 sesiuni a câte 90 de minute (după-amiază de la ora 14.30)
 • a doua zi de eveniment (17 ianuarie) are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute
 • ultima zi de eveniment (18 ianuarie) are 3 ore de lucru efectiv, împărțite în 2 sesiuni a câte 90 de minute (dimineața, până în ora 13.30)

Cei care au profil de lucrător de tineret și doresc să participe și la cea de a treia ediție a CoNLucraTin - Convenția Națională a Lucrătorilor de Tineret sunt bineveniți să se înscrie și la acest eveniment (detalii în pagina Convenției în curând)

DE CE?

Acest curs face parte din Ciclul de fomare și evaluare oferit organizațiilor și participanților din cadrul programului Corpul European de Solidaritate și Serviciul European de Voluntariat. Se desfășoară în regim rezidențial. 

 

Ce se întâmplă în acest atelier pentru foști voluntari și participanți?

Întâlnirea se adresează tuturor voluntarilor și participanților români care au participat în stagii finalizate finalizate în 2021 și 2022. 

Sesiunea își dorește să pună în valoroare experienţa de voluntar sau participant, reunind elementele de învăţare însuşite de tinerii foşti voluntari români (experienţe, abilităţi şi competenţelor dobândite), oferind pe viitor perspective şi oportunităţi de lucru în domeniul tineret. Nu în ultimul rând, participanţilor li se prezintă oportunităţi viitoare şi posibilitatea de a candida cu noi proiecte.

 

Ce se întâmplă în acest atelier pentru organizații certificate și care au derulat proiecte de voluntariat ?

Această întâlnire va oferi cadrul de schimb de bune practici între organizațiile cu experiență și cele care încă nu au depus proiecte, precum și pentru a analiza care sunt provocările curente în managementul acestor proiecte și soluțiile aferente găsite împreună cu reprezentanții agenției naționale. 

 

Care sunt criteriile de eligibilitate și selecție?

 • formularul este trimis până la termenul limită
 • organizația reprezentată este certificată (doar pentru organizații)
 • voluntarul a fost implicat într-un proiect de voluntariat și și-a încheiat stagiul în 2021 sau 2022
 • maxim doi participanți din partea aceleiași organizații (doar pentru organizații)
 • candidatul îşi asumă declaraţia pe proprie răspundere (se găseşte la ultimul punct din formularul de candidatură pentru acest atelier)
 • candidatul se înscrie în nume personal (nu vor fi acceptate candidaturile făcute prin intermediul contului online al altei persoane sau al asociației).

Pentru ca atelierul să poată fi organizat este necesar un număr de minim 12 participanți.  

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.

 

Ce costuri presupune?

Atelierul se organizează în regim rezidențial. Nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru cazare, masă (inclusiv mesele de prânz din datele de 16 și 18 ianuarie), transport  și serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Se va asigura cazare cu condiția specificării datelor de intare și ieșire în formularul de candidatură. Se poate asigura cazare începând cu 16 ianuarie (intrare cu prânzul) și ieșire în data de 18 ianuarie (ieșire tot cu prânzul).

Costurile pentru eventualul transport se decontează în baza documentelor de transport completând formularul online de AICI.

Alte informaţii

Regulamentul general pentru protecția datelor (GDPR).

Pentru asigurarea transparenței fondurilor folosite din bugetul Uniunii Europene participarea la acest atelier este condiționată de:
- Asumarea participării dumneavoastră pe parcursul întregului eveniment, cu excepția cazurilor de forță majoră.
- Acordul dumneavoastră de a  fi fotografiat și filmat în timpul evenimentului și acordul ca aceste materiale să fie publicate în scopuri legate de promovarea și diseminarea rezultatelor, fără a afecta însă imaginea personală sau instituțională (cu excepția cazurilor justificate în care se solicită expres să nu apăreți în aceste materiale).
- Acordul de a fi procesate și prelucrate datele dumneavoastră personale în vederea organizării evenimentului și comunicării legate de acesta.
- Acordul dumneavoastră de a fi contactat prin email sau telefon de către organizatorii evenimentului sau de eventualii auditori.
- Acordul de a fi publicat numele dumneavoastră pe pagina evenimentului la finalizarea procesului de selecțieAdaugat de: Cornel Stinga
Termen de înscriere
22 . 12 . 2022
Perioada
16 Ianuarie 2023 - 18 Ianuarie 2023
Loc desfăşurare
Jud. Bucuresti, București, se vor anunța participanții după selecție
Organizator
ANPCDEFP
Responsabil(i):
Tip eveniment
Curs
Înscriere la eveniment
Termenul de înscriere la eveniment a expirat.
257 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
Perioada:
13 Noiembrie 2024 - 15 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Slovacia
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
Perioada:
13 Noiembrie 2024 - 15 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Slovacia
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.