Cea de-a doua Pădure Erasmus - gata de plantare

Data: 29 Martie 2023

Luni, 3 aprilie 2023, 125 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal din județul Brașov, însoțiți de profesori, doi ambasadori Erasmus, specialiști de la Regia Publică Locală a Pădurilor KRONSTADT R.A. și de colegii noștri de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, vor participa la acțiunea de plantarea a celei de-a doua Păduri Erasmus. Școlile implicate în această activitate sunt: Școala Gimnazială Hălchiu, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Vulcan, Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu“, Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan“, Școala Gimnazială Nr. 11 „Ștefan Octavian Iosif“ și  Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț“. 

Se vor planta 2.700 de puieți de pin negru care vor contribui la completarea unei plantații existente, având o suprafață totală de 2,1 ha.

Prima Pădure Erasmus a fost plantată în noiembrie 2022, în județul Bistrița Năsăud, cu participarea elevilor și profesorilor din 26 de școli – prima echipă de susținători ai acestei inițiative – care a reușit să contribuie la împădurirea unei suprafețe de 0,73 hectare cu puieți de frasin și gorun.

Agenția Națională sprijină astfel cu consecvență strategia de intervenție directă care se adresează protejării mediului și combaterii schimbărilor climatice, susținută și de programele educaționale ale Uniunii Europene.

Până în 2027, urmează să avem cel puțin șapte Păduri Erasmus, pe care le vom îngriji în următorii ani, împreună cu beneficiarii și partenerii noștri, pentru a ne asigura că se vor alătura, sănătos și sustenabil, vegetației forestiere naționale existente.

 


Adăugat de: Erasmus Plus

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
4 Noiembrie 2024 - 8 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Estonia
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.