Finanțări pentru școli prin acțiunile Jean Monnet

1951 Vizualizări
Data: 17 Octombrie 2023

Acțiunile Jean Monnet pentru școli permit cadrelor didactice și instituțiilor de formare a cadrelor didactice să solicite finanțare pentru a preda cursuri despre Uniunea Europeană în țările participante la programul Erasmus+.

Următorul apel Jean Monnet va fi publicat ca parte a Ghidului programului Erasmus+ 2024 - o versiune actualizată va apărea în noiembrie - decembrie 2023 iar termenul limită de depunere a candidaturilor este 14 februarie 2024, ora 18.00 (ora României).

Ghidul programului va conține toate detaliile, inclusiv linkuri către formularul de candidatură.


 

Inițiativele Jean Monnet „Cunoașterea UE” vor promova introducerea unei perspective a Uniunii Europene în cultura educațională a școlilor și a instituțiilor de educație și formare profesională (ISCED 1-4) și vor contribui la consolidarea identității europene și a cetățeniei active în rândul elevilor și al cadrelor didactice,

  • în scopul capacitării cadrelor didactice pentru a preda teme legate de UE prin utilizarea unor metode de implicare și pentru a le prezenta cursanților lor date și informații privind Uniunea Europeană;
  • în scopul îmbunătățirii rezultatelor învățării în ceea ce privește aspecte legate de UE;
  • în scopul consolidării cunoștințelor cu privire la UE în cadrul școlilor (ISCED 1-4);
  • în scopul suscitării interesului pentru Uniunea Europeană și al constituirii unei baze pentru creșterea gradului de participare al elevilor și studenților la procesul democratic și pentru a-i ajuta să devină cetățeni activi.

Valoarea maximă a grantului este de 30.000 euro.

Sursă și informații complete aici: Inițiativele „Cunoașterea UE” în alte domenii ale educației și formării | Erasmus+ (europa.eu)


 

Rețelele Jean Monnet din alte domenii de educație și formare își propun să acorde sprijin școlilor și instituțiilor de educație și formare profesională, (ISCED 1-4) și/sau instituțiilor de învățământ superior implicate în activitățile de formare/educație a cadrelor didactice, în scopul îmbunătățirii cunoștințelor cu privire la modul de predare a temelor legate de Uniunea Europeană. Acestea vor conferi, de asemenea, o dimensiune internațională exercițiului de învățare.

Schimbul de cunoștințe între profesori (colaborare cu privire la subiecte specifice și la metodologii, experiențe de predare în comun, activități comune) reprezintă fundamentul activităților din cadrul rețelelor. De exemplu:

  • schimbul de informații cu privire la conținut și promovarea rezultatelor metodologiilor aplicate;
  • consolidarea cooperării dintre diferite școli/instituții de educație și formare profesională (ISCED 1 – 4), diferiți furnizori de formare/educație pentru cadrele didactice, oferindu-le experiență internațională și un statut european;
  • schimbul de cunoștințe și mobilitatea pentru predarea în comun;
  • încurajarea cooperării și crearea unei platforme solide și durabile de cunoștințe între școli și instituții de educație și formare profesională (ISCED 1-4) și/sau instituții de învățământ superior implicate în activitățile de formare/educație pentru cadrele didactice.

Sursă și informații complete aici: Rețelele Jean Monnet în alte domenii ale educației și formării | Erasmus+ (europa.eu) 


 

Ai nevoie de inspirație pentru proiectele și inițiativele tale?

Consultă AICI Ghidul LEARNING EU at SCHOOL.

 


Adăugat de: Nicusor Ciobanu

1951 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
Perioada:
16 Septembrie 2024 - 19 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Danemarca
ULTIMELE ştiri
01 Iulie 2024

Înscrieri Gala premiilor participării publice

28 Iunie 2024

În atenția tuturor beneficiarilor: platforma Beneficiary Module nu poate fi accesată temporar

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
Perioada:
16 Septembrie 2024 - 19 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Danemarca
ULTIMELE ştiri
01 Iulie 2024

Înscrieri Gala premiilor participării publice

28 Iunie 2024

În atenția tuturor beneficiarilor: platforma Beneficiary Module nu poate fi accesată temporar

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.