Cât de multilingvă este clasa/organizația ta?

2573 Vizualizări
Data: 11 Septembrie 2018

V-ați întrebat vreodată cât de multilingvă este clasa în care înveți sau organizația din care faci parte? De multe ori, într-o sală de clasă, într-un birou sau într-o asociație, colegii tăi au acces la mai multe limbi decât ți-ai imaginat. Acest lucru se poate explica printr-o mare varietate de motive: colegii tăi pot vorbi limbi diferite de limba locului în care vă aflați sau limbi de patrimoniu, este posibil să fi locuit sau să fi lucrat în țări diferite sau să-și fi dezvoltat competențele lingvistice pur și simplu prin educație formală și informală.

Se estimează că în Europa există peste 225 de limbi indigene, fără a include și limbile care au sosit pe continent prin migrație. 

Pentru Ziua europeană a limbilor 2018, căutăm școli, birouri, asociații, de fapt, orice fel de organizații sau persoane, care doresc să ne prezinte cadrul lingvistic în care își desfășoară activitatea. Prin această inițiativă, dorim să vedem cum arată în realitate Europa multilingvă și să descoperim clasele și birourile cele mai bogate din punct de vedere lingvistic din Europa. 

Puteți participa prin orice mijloc creativ care poate demonstra cât de multilingvă este clasa sau organizația voastră. Poate fi, de exemplu, o scurtă înregistrare video sau audio (de cel mult 30 secunde), un poster, un scurt text creativ, un cântec care demonstrează competențele lingvistice, de fapt – puteți alege orice metodă doriți! Pentru că anul 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, ne vom bucura să primim materialele voastre care aduc modalități inovatoare de descoperire și prezentare a altor culturi în școală sau alte locuri în care studiați sau la locul de muncă. 

Sperăm să identificăm, până la 10 octombrie 2018, cele mai multilingve săli de clasă, birouri sau companii din Europa!

(Toți participanții vor primi un certificat de participare.)

Mai multe detalii pe: https://edl.ecml.at/edlinitiative


Adăugat de: Ileana Racoviceanu

2573 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
18 Martie 2024 - 24 Martie 2024
Loc desfăşurare
Austria
Perioada:
9 Ianuarie 2024 - 12 Ianuarie 2024
Loc desfăşurare
România
 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.