A cincea rundă DiscoverEU

768 Vizualizări
Data: 28 Ianuarie 2020

Inițiativa DiscoverEU, care se află deja la a cincea ediție, oferă tinerilor de 18 ani oportunitatea de a călători în Europa, de a descoperi bogățiile culturale pe care le oferă continentul nostru, de a cunoaște alți oamen, dar și pentru a se descoperi pe ei înșiși. De la prima rundă a inițiativei DiscoverEU, din iunie 2018, 70000 de tineri au avut posibilitatea să călătorească în Europa.

 

Sunt eligibili să participe tinerii care au 18 ani la 12 martie 2020 (nascuți între 1 iulie 2001, inclusiv, și 30 iunie 2002, inclusiv). Solicitanții care nu au fost selectați la runda precedentă pot să candideze din nou dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate (încă au 18 ani).

 

Înscrierile pentru a cincea runda vor începe joi, 12 martie 2020, ora 12:00 CET și se vor încheia joi, 26 martie 2020, ora 12:00 CET. La această rundă vor fi oferite 30000 de permise de călătorie.

 

Participanții se pot înscrie individual sau ca membri ai unui grup de maximum 5 persoane. Orice candidat este un potențial lider de grup și poate invita până la 4 persoane să se alăture grupului.

 

Cum candidezi

-În perioada 12 – 26 martie (ora prânzului CET pentru ambele date), candidații trebuie să completeze seria și numărul cărții de identitate sau numărul pașaportului în formularul online de candidatură;

-Cei care câștigă trebuie să își înceapă călătoria într-un stat membru al UE (poate fi o țară diferită decât cea de reședință);

-Participanții planifică o călătorie de cel puțin o zi și maximum o lună (30 de zile) în perioada 1 iulie 2020 și 28 februarie 2021 (ultima dată de întoarcere);

-Participanții doresc să devină ambasadori al inițiativei DiscoverEU și să își împărtășească experiența de călătorie, de exemplu, prin intermediul unor instrumente de social media precum Instagram, Facebook sau Twitter folosid hashtag-ul #DiscoverEU. De asemenea, pot să facă o prezentare în cadrul școlii sau al comunității din care fac parte.

În principiu, fiecare participant are dreptul la un permis de călătorie cu o valoare de 258 de euro și poate călători doar la clasa a 2-a.

Totuși, participanții pot beneficia de o sumă mai ridicată în anumite cazuri:

  • Solicitanții selectați care călătoresc dinspre regiunile ultraperiferice către Europa continentală. De îndată ce ajung pe continent, se aplică regulamentul general.
  • Solicitanții selectați din afara regiunilor ultraperiferice menționate mai sus care trebuie să se deplaseze cu avionul către Europa continentală. De îndată ce ajung pe continent, se aplică regulamentul general.
  • Pentru anumite situații specifice, care vor fi evaluate de la caz la caz ar putea fi acoperită o călătorie suplimentară cu trenul/feribotul/autobuzul;
  • Pentru solicitanții selectați cu mobilitate redusă și/sau nevoi speciale: costurile de asistență specială (însoțitor, câine pentru persoanele cu deficiențe de vedere etc.) ar putea fi acoperite dacă se furnizează documentele justificative necesare, prevăzute de legislația națională din țara de reședință. Costurile vor fi evaluate de la caz la caz.

 

Tinerii pot să organizeze întâlniri cu alți participanți ai inițiativei DiscoverEU și își pot face planuri comune de călătorie prin intermediul grupului DiscoverEU de pe Facebook.

Candidații selectați vor fi notificați ulterior prin email, de asemenea, vor putea să verifice dacă au fost selectați pe Portalul european pentru tineret.

 

Mai multe informații:

-Portalul European pentru Tineret

-Baza de date a oportunităților Eurodesk


Adăugat de: Simona Jianu

768 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
4 Noiembrie 2024 - 8 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Estonia
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
4 Noiembrie 2024 - 8 Noiembrie 2024
Loc desfăşurare
Estonia
Perioada:
1 Octombrie 2024 - 6 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE ştiri
13 Mai 2024
26 Aprilie 2024

Erasmus Open Doors 2024 are loc între 1-31 mai și este un eveniment prin care Agenția Națională urmărește promovarea Programului Erasmus+ și a oportunităților sale de mobilitate în domeniul universitar. 

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.