Învață și dă mai departe 2020

1421 Vizualizări
Data: 28 Decembrie 2020

Învață și dă mai departe - Antifragilitate

Ediția de anul acesta a conferinței naționale „Învață și dă mai departe“ a avut ca temă centrală Antifragilitatea, concept propus de scriitorul Nassim Nicholas Taleb, în cartea Antifragil.

Conferința a avut loc online și ne-am bucurat să avem alături pentru partea de plen un număr de peste 150 de invitați.

Deschiderea și intervențiile invitaților au fost transmise în direct pe paginile social media ale ANPCDEFP.

 

Am avut o incursiune în viitoarele programe Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate, prin intervenția doamnei Ute Haller-Block, Head of unit Erasmus+, Comisia Europeană. Am vorbit despre programe europene și puterea lor transformatoare, alături de doamna Mihaela Popa, secretar de stat MEC. Domnul profesor Gelu Duminică ne-a oferit un discurs motivațional legat de grupurile vulnerabile și provocările pandemiei. Doamna Monica Calotă, director ANPCDEFP, ne-a oferit în încheiere o privire asupra activității Agenției în anul 2020, precum și a lucrurilor care urmează cu ocazia lansării noilor generații de programe europene destinate educației, formării și tineretului.

Acestea pot fi urmărite aici.

 

Proiecte europene antifragile

În a doua parte, am călătorit, pe Zoom, în diferite capitale europene, participând activ la prezentările proiectelor de bună practică din Erasmus+, Corpul European de Solidaritate și SEE. Am numit aceste proiecte antifragile datorită rezultatelor și adaptabilității echipelor de coordonare în acest an provocator.

Puteți vedea toate proiectele de bună practică aici.

 

Învățarea în mediul virtual

A doua rundă de ateliere sub conceptul antifragilității și-a propus să ofere un cadru de învățare și lucru online abordând, în 6 ateliere diferite, 3 tematici: Surmenajul online - cum îl combatem?, Instrumente online - cum să structurăm procese online și să folosim instrumente adaptate nevoilor noastre?, Dinamica de grup online - cum să dinamizăm grupurile în mediul virtual?

Aceste ateliere au fost susținute de 6 formatori din rețeaua națională Erasmus+ și ESC: Carmen Marcu, Andrei Dobre, Nicoleta Chiș-Racolța, Cătălina Curic, Ana-Maria Grădinariu și Andra Tănase. Fișele ce descriu conținutul acestor ateliere sunt accesibile mai jos:

Dinamica online

Instrumente online

Surmenajul online 

 

Conferința s-a încheiat cu o scurtă evaluare în Mentimeter și cu un moment artistic de colinde oferit de voluntari ESC ai organizației A.C.T.O.R.

Vizualurile și partea de înregistrare grafică au fost realizate de Andreea Buzec, formator în rețeaua națională a formatorilor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.

 

Impresii ale participanților

„Tematica aleasă a fost excelent tratată și ilustrată cu exemple de succes, bune practici și atitudini constructive antifragile, foarte utile in contextul actual."

 

„Fragilitatea, fie ea condiție sau stare de spirit, este parte din noi și învățarea profundă înseamnă și înțelegerea, acceptarea, transformarea permanentă a stărilor și condiției noastre. Sunt recunoscătoare pentru acest eveniment, pentru oportunitatea de a explora și a contura opțiuni în care fragilitatea a devenit o oportunitate să vedem exemple frumoase, să ne pregătim și adaptăm cufărul cu instrumente digitale după vorbă, după port, după suflet și să ne conectăm la magia Erasmus și ESC."

 

„Exemplele de bună practică prezentate, dinamica și optimismul facilitatorilor și al celor care au prezentat rezultatele proiectelor derulate, problemele întâmpinate, m-au încurajat, mi-au dat încredere că proiectele în care sunt implicată pot avea rezultatele dorite, oferindu-mi chiar și soluții. Pentru mine personal, evenimentul m-a inspirat, mi-a oferit soluții pentru a merge mai departe cu toate proiectele mele."

 

Mai multe despre conferința din acest an puteți citi și în newsletter-ul ANPCDEFP, ANews.

 


Adăugat de: Andra Dobre

1421 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
19 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
România
Data:
17 Aprilie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE ştiri
16 Aprilie 2024

1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. 

04 Aprilie 2024

Au fost publicate rezultatele selecției proiectelor de solidaritate depuse la R1 2024.

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
19 Iunie 2024 - 21 Iunie 2024
Loc desfăşurare
România
Data:
17 Aprilie 2024
Loc desfăşurare
România
ULTIMELE ştiri
16 Aprilie 2024

1.475 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. 

04 Aprilie 2024

Au fost publicate rezultatele selecției proiectelor de solidaritate depuse la R1 2024.

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.