2022 - Anul European al Tineretului

444 Vizualizări
Data: 4 Martie 2022

 

UPDATE 23.03.2022: Organizezi anul acesta activități pentru tineri? Adăugă-le pe harta Anului European al Tineretului!

În secțiunea special dedicată din Portalul European pentru Tineret poți găsi, printre altele, o hartă cu o mulțime de activități care au loc la nivel național și european și la care tinerii, studenții, lucrătorii de tineret, profesorii și mulți alții pot participa, atât online, cât și offline.

Dacă organizezi o activitate sau dacă dorești să împărtășești cu alți tineri un eveniment care ar putea fi interesant pentru ei, ai posibilitatea de a-l adăuga pe harta interactivă.

Cum? Urmărește materialul video de mai jos.

Ce este?

Un an întreg dedicat tinerilor și sectorului de tineret. Acest an se concentrează pe rolul central pe care îl au tinerii în construirea unui viitor mai bun, mai incluziv, mai verde și mai digital. Tinerii își vor putea face vocea auzită printr-o serie de evenimente dedicate lor și în strânsă legatură cu elaborarea politicilor care îi privesc.

Anul european al tineretului își propune să atingă o serie de 4 obiective:

  • Reînnoirea perspectivelor pozitive pentru tineri, cu un accent deosebit pe efectele negative pe care pandemia de COVID-19 le-a avut asupra lor, subliniind totodată modul în care tranziția verde și cea digitală și alte politici ale Uniunii oferă oportunități pentru tineri și pentru societate în general;
  • Sprijinirea tinerilor, inclusiv prin activități pentru tineret, în special a tinerilor cu mai puține oportunități, din medii defavorizate și diverse sau care aparțin unor grupuri vulnerabile și marginalizate, pentru a dobândi cunoștințe și competențe relevante și pentru a deveni astfel cetățeni activi și implicați, inspirați de un sentiment european de apartenență;
  • Sprijinirea tinerilor pentru a înțelege mai bine și a promova activ diferitele oportunități de care dispun, fie de la nivelul UE, fie de la nivel național, regional sau local, pentru a sprijini dezvoltarea personală, socială, economică și profesională a acestora.
  • Integrarea politicii pentru tineret în toate domeniile de politică relevante ale Uniunii, în conformitate cu Strategia UE pentru tineret 2019-2027, pentru a încuraja integrarea punctului de vedere al tinerilor în procesul de elaborare a politicilor la toate nivelurile.

Pentru cine este?

Anul european vizează tânărul european, dar și structurile și organizațiile active în lucrul cu tinerii.

Când?

Pe toată durata anului 2022, în toate țările europene sau participante la programele Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate.

Cum?

Programul complet de activități și informații suplimentare sunt disponibile pe Portalul european pentru tineret. 

Și tu poți organiza evenimente în contextul Anului European al Tineretului. După încărcarea în portal, acesta va fi validat de Agenția Națională și va apărea pe harta interactivă.

Tipuri de evenimente care pot fi organizate: webinare, conferințe, ateliere, sesiuni de informare, concursuri, cursuri de formare, competiții, dezbateri, întâlniri, festivaluri, expoziții etc.

Fă-ți vocea auzită!


Adăugat de: Andra Dobre

444 Vizualizări
ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
01 Iulie 2024

Înscrieri Gala premiilor participării publice

28 Iunie 2024

În atenția tuturor beneficiarilor: platforma Beneficiary Module nu poate fi accesată temporar

ULTIMELE EVENIMENTE
Perioada:
3 Septembrie 2024 - 7 Septembrie 2024
Loc desfăşurare
Jud. Suceava, Panaci
Perioada:
22 Octombrie 2024 - 25 Octombrie 2024
Loc desfăşurare
Polonia
ULTIMELE ştiri
01 Iulie 2024

Înscrieri Gala premiilor participării publice

28 Iunie 2024

În atenția tuturor beneficiarilor: platforma Beneficiary Module nu poate fi accesată temporar

 
Acest site foloseşte cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Mai multe informații aici.